svetuje

Tarot vedeževanje

Tarot vedeževanje kot ZEMLJEVID zavesti, knjiga MODROSTI, knjiga ŽIVLJENJA in Knjiga SMRTI.
Deluje skozi »NERAZUMNE SIMBOLIČNE VIDIKE ZAVESTI«, tiste, katere uporabljajo tudi SANJE. Izvor tarota je neznan, a prvi doslej odkriti komplet kart, so bodisi »Egiptovski, bodisi Evropski«. Komplet kart za tarot vedeževanje vsebuje »malo arkano«, ki se deli na štiri barve. V vsaki je 14 kart: karte od asa do desetice, kralj, kraljica, princ in princesa, in na vsako arkano, ki vsebuje, ničlo in rimske številke od I do XXI. Vsaka arkana razkriva principe življenja, splošne zakone in izkušnje, ki jih doživljajo vsi pripadniki človeške vrste.

Tarot vedeževanje s polaganjem kart v starodavni keltski križ.

Starodavni keltski križ ima le redka vedeževalka ali pa morda nobena. Polaganje tarota je simbolično vedenje in zavestno izzvana vizija. Simboli nam omogočajo sporazumevanje v jeziku, v katerem se približujemo duši. Kar se odraža v sanjah in kontemplantivnih stanjih.
Starodavna primitivna ljudstva so nagonsko razumela pomen simbolov in obredov za duševno življenje. Dojemala so jih kot niz dejanj in stik, ki jih je lahko privedel v takojšen stik z bogovi. Komplet kart za tarot vedeževanje na psihološki način razkriva različne vizualne slike psihičnih stanj.

tarot vedeževanje

Psihološko – mitološko orodje

Barve se na primer, ogledalo dogodkov, mentalnih prepričanj, zamisli in kakovosti mišljenja, kar kažejo:

  • Meči – so slike naših misli
  • Čaše – predstavljajo čustveno psihološke dejavnike, ki vsebujejo naše odzive in občutke, vse karte čaš kažejo na različne odtenke ljubezni in čustvenih stanj, od sreče in zadovoljstvo do razočaranja, jeze, strahu in vztrajnosti.
  • Palice – predstavljajo kakovost vizije, vpogleda in zaznavanje energije, življenjskosti in spontanosti.
  • Diski – predstavljajo zunanjo resničnost ali sposobnost izražanja namenov v zunanjem svetu, pa naj gre za zdravje, delo, denar, ustvarjalnost ali medsebojne odnose.

Mogoče je tarot vizualni zemljevid obeh stanj, tako dobrega kot slabega počutja. Vse kakor je uporaben za terapevta in za človeka, ki želi razumeti lastno psihološko mitologijo. Tarot vedeževanje je pravzaprav psihološko – mitološko orodje, ki ga lahko uporabimo za razkrivanje darov, talentov, psihe, za seznanjanje z njimi in za razkrivanje osebne psihologije. Psihologijo lahko razumemo kot nevrotično stanje ali težave, ki jih opisujemo kot značajske motnje ali nerazvite dele naše narave – senčen dele osebnosti. Le 13 od 78 simbolov tarota nosi predznak senčnih in nevrotičnih stanj. Spomni nas na 13 izzivov ali senčnih vidikov, ki jim stoji nasproti 65 stanj, ljubezni. Tarot prikazuje osnovno sliko človeškega zdravja in blaginje.
Pomembno je, da si zapomnimo, da so simboli univerzalni jezik, most med nevidnim in vidnimi svetom – tarot jih ima ogromno.

Tu si lahko preberete več o angelskih kartah.